Τι είναι η Mοριοσανίδα-novopan

Mοριοσανίδα-novopan

H Mοριοσανίδα-novopan ή τσιπμπορντ, είναι ένα παράγωγο ξύλου.Kκατασκευασμένο από κομματάκια ξύλου,πριονίδι και ότι περισσεύει από την επεξεργασία του ξύλου. Σε συνδυασμό με ένα ρητινούχο συνδετικό υλικό μετατρέπεται υπό υψηλή πίεση σε πλάκες διαφόρων διαστάσεων . Πιο οικονομικό από το MDF, λιγότερο πυκνό,και με λιγότερη αντοχή στην υγρασία . Η μοριοσανίδα επενδύεται συνήθως με συνθετικά υλικά-όπως μελαμίνη- αλλά και με καπλαμάδες ξύλινους .  Μεγάλες επιφάνειες, κατάλληλες για ντουλάπες, γραφεία βιβλιοθήκες, κουζίνες, τραπέζια, είναι κατασκευασμένες από επενδυμένη μοριοσανίδα.

 

 Mοριοσανίδα-novopan

H  μοριοσανίδα ή νοβοπάν ή τσιπμπορντ, είναι ένα παράγωγο ξύλου κατασκευασμένο από κομματάκια ξύλου, πριονίδι και ότι περισσεύει από την επεξεργασία του ξύλου, που σε συνδυασμό με ένα ρητινούχο συνδετικό υλικό μετατρέπεται υπό υψηλή πίεση σε πλάκες διαφόρων διαστάσεων . Πιο οικονομικό από το MDF, λιγότερο πυκνό, και με λιγότερη αντοχή στην υγρασία .

Η μοριοσανίδα επενδύεται συνήθως με συνθετικά υλικά-όπως μελαμίνη- αλλά και με καπλαμάδες ξύλινους . Μεγάλες επιφάνειες, κατάλληλες για ντουλάπες, γραφεία βιβλιοθήκες, κουζίνες, τραπέζια, είναι κατασκευασμένες από επενδυμένη μοριοσανίδα.